AKTUELNO

Ovaj detalj na sednici niko nije primetio.

Lažni predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači obraćao se sinoć na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a čitao je govor koji mu je napisala ambasadorka tzv. Kosova Vlora Čitaku.

Ona je tokom sednice sedela iza njega i sve vreme mu suflirala, što se jasno vidi i na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama. Ovo je još jedan dokaz da Albanci koriste potpuno istu matricu naučenu u centru albanskog lobija na Menhetnu.

Međutim, ono što je začuđujuće i što mnogi karakterišu kao bahato ponašanje albanskih predstavnika, jeste to što je identičan govor Čitaku pročitala 14. novembra ove godine u Ujedinjenim nacijama!

- U kampanji etničkog čišćenja koju je vodila srpska vojska, u kosovskom ratu je raseljeno milion kosovskih Albanaca, 20.000 žena je silovano, hiljade su ubijene, a mnogi se još vode kao nestali. Agresor, država Srbija odbija da preuzme odgovornost za zločine - kazala je Čitaku, a nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, opisala je kao "podstrekača najužasnijih tragedija u Evropi posle Drugog svetskog rata".

Podsećamo da je Tači sinoć rekao da je "na hiljade ljudi koji nisu više među nama i 20.000 žrtava seksalnog nasilja koji su preživeli od Srbije".

On je tvrdio i da Kosovo ima "apsolutno pravo da ima vojsku" i da je formiranje vojske volja građana Kosova, "svidelo se to nekom ili ne".

#Hašim Tači

#Njujork

#Savet bezbednosti

#Ujedinjene nacije

'